2022. augusztus 9. - Emőd

Horváth Csaba lett az MSZP fővárosi elnöke

Nagy többséggel Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelöltet választotta új budapesti elnökévé az MSZP fővárosi küldöttértekezlete péntek délután - tudta meg az MTI.
2010. június 18. péntek 17:10 - HírExtra
Az MTI információi szerint 118 küldöttből Horváth Csabára 92-en voksoltak igennel és 26-an szavaztak ellene. Újraválasztották a küldöttek Molnár Zsolt ügyvezető alelnököt és Józsa István gazdasági alelnököt is. A társadalompolitikai alelnök Alexa György lett.

Horváth Csaba a sajtótájékoztatón bejelentette: az új elnökség zéró toleranciát hirdet a visszaélésekkel szemben, és felkérik Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az általa ígért, a politikusokkal szembeni eljárásokra vonatkozó új szabályokat minél hamarabb terjessze a parlament elé. Hozzátette: azt várják, hogy ezek az eljárások rövidek, gyorsak, szakszerűek és korrektek legyenek, ne húzódjanak évekig.

A szocialista főpolgármester-jelölt beszélt arról is, hogy a következő hetekben megvizsgálják az együttműködés lehetőségeit a szociáldemokrata, a liberális, a zöld, a mérsékelten konzervatív és a civil szervezetekkel, mert tárgyalnak mindenkivel, akik a Zöld Budapest Közösségi Városprogram érdekében készek az összefogásra.

Hangsúlyozta, nem szereplőválogatás lesz, így amíg ezek nem zárulnak le, nem fog válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre, és a személyi találgatásokra sem.

Horváth Csaba elmondta: a jövőben is számít Burány Sándor munkájára és támogatására. Az MTI kérdésére a leköszönő fővárosi elnök közölte: nem kíván a tisztújításon elindulni, nem akar országos szerepet vállalni az MSZP-ben.

Molnár Zsolt ügyvezető alelnök - aki az önkormányzati választásokon is kampányfőnöke lesz a fővárosi szocialistáknak - az MTI kérdésére közölte, a megválasztott új budapesti elnökség tagjai sem vállalnak országos szerepet. Horváth Csaba budapesti elnökként egyébként meghívottja az MSZP országos elnökségének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását