2024. április 26. - Ervin

Belügyi szemfényvesztés?

Az MSZP továbbra is azt várja, hogy a belügyi kormányzat ne szemfényvesztéssel, hanem hosszú távú, valódi megoldásokkal álljon a közvélemény és a politika elé.
2010. június 17. csütörtök 19:44 - HírExtra
Harangozó Tamás, a párt szakpolitikusa arra reagált, hogy Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, a rendőrség számára megfogalmazott célkitűzés megvalósult, eredményt hozott, utalva a kormány azon ígéretére, hogy két hét alatt rendet tesznek.

A szocialista politikus elismerte, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több rendőr lett, de emlékeztetett arra, hogy ez az előző kormány által elkezdett Közbiztonsági Háló program továbbvitelének is az eredménye.

Kiemelte: problémát jelent ugyanakkor, hogy ahonnan elvezényelték ezeket a rendőröket, ott viszont szükség lenne rájuk. Példaként Siófokot említette, ahol megindult a nyári szezon.

Harangozó Tamás úgy látja, a belügyminiszter által ismertetett országos közbiztonsági akció is a szemfényvesztés kategóriájába tartozik, hiszen ilyen akciókat ez előző kormány idején is tartott a rendőrség.

Továbbra is azt szeretnénk látni, hogy a belügyi kormányzat hosszútávú, valódi megoldásokkal álljon a közvélemény és a politika elé - mondta Harangozó Tamás.

Szeretnénk látni, hogy azokat a programokat, amelyeket korábban megígértek - például, hogy minden településen legyen rendőr, és legyen szolgálati lakásuk - milyen forrásból kívánják finanszírozni és mikorra valósulhatnak meg. Ha ezt tisztázzák, akkor az MSZP is támogatni fogja ezeket az intézkedéseket - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását