2024. április 25. - Márk

"Az MSZP még az adófajtákat sem tudja megkülönböztetni"

A Fidesz fővárosi frakciójának sajtófőnöke szerint úgy látszik, a szocialisták még az adófajtákat sem tudják megkülönböztetni, Tarlós István ugyanis telekérték-növekedési adót említett egy televíziós műsorban, amelynek köze sincs az ingatlanadóhoz.
2010. június 17. csütörtök 19:53 - HírExtra
Szűcs Somlyó Mária sajtófőnök ezt azután közölte az MTI-vel, hogy Élő Norbert fővárosi szocialista képviselő csütörtökön arra kérte a Fideszt, beszéljen világosan az ingatlanadó bevezetése és a budapesti kerületek összevonása ügyében.

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: Tarlós István, a Fidesz "lebegtetett főpolgármester-jelöltje" bejelentette, hogy a kormánypárt ingatlanadót akar bevezetni Budapesten. Hozzátette: a Fidesz az ingatlanadó bevételéből pótolná a megszűnő iparűzési adó miatt kiesett összeget, amit nagyon igazságtalannak tart.

A Fidesz fővárosi frakciójának sajtófőnöke az MTI-nek úgy reagált: úgy látszik, az MSZP-s képviselők még az adófajtákat sem tudják megkülönböztetni. Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője "az egyik, MSZP-hez közel álló kereskedelmi televízióban" kérdésre válaszolva említette meg a telekérték-növekedési adót, mint a jelenleginél igazságosabb adóformát - fejtette ki, hozzátéve, hogy ennek köze nincs az ingatlanadóhoz.

A kerületek összevonását, sőt megszüntetését pedig nem Tarlós István szorgalmazta, hanem a jelenlegi SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor - mondta Szűcs Somlyó Mária.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását