2024. május 3. - Tímea, Irma

Vb-2010: Chile 48 év után ismét győzelemnek örülhetett

Chile 1-0-ra legyőzte Honduras csapatát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának nyitómérkőzésén, s ezzel 48 év után nyert ismét vb-meccset.
2010. június 16. szerda 15:47 - HírExtra
A mérkőzés során végig jobban játszó chileiek a 34. percben Juan Beausejour - némileg szerencsés - találatával jutottak vezetéshez, és szerezték meg végül a három pontot.
A dél-amerikai együttes ezt megelőzően 1962. június 16-én Jugoszláviát győzte le vb-n, akkor házigazdaként a harmadik helyért rendezett találkozón diadalmaskodott. A csapat azóta négy tornán lejátszott 13 összecsapásából egyet sem tudott megnyerni.
Eredmény:
H csoport, 1. forduló:
Honduras-Chile 1-0 (1-0)
------------------------
Nelspruit, Mbombela Stadion, 25.000 néző, v.: Eddy Maillet (Seychelles-szigeteki)
gólszerzők: Beausejour (34.)
sárga lap: W. Palacios (33.), illetve Carmona (4.), Fernandez (19.)
Honduras:
Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - W. Palacios, Guevara (Thomas, 64.), Alvarez, Espinoza - Pavon (Welcome, 60.), Nunez (Martinez, 78.)
Chile:
Bravo - Isla, Medel, Ponce, Vidal (Contreras, 81.) - Carmona, Millar (Jara, 52.), Fernandez, Valdivia (Gonzalez, 87.), Beausejour - Sanchez

I. félidő:
----------
34. perc: Valdivia tálalt szépen a jobb oldalon felfutó Isla elé, aki az alapvonal közeléből jól centerezett, ahol Beausejour kevéssel lemaradt ugyan a labdáról, ám a védő rárúgta a játékszert, ami a kapuba vágódott (0-1).

Az első negyedórában Honduras szinte a felezővonalat sem lépte át, s később ugyan már valamivel bátrabban játszott, Chile uralta a találkozót. A dél-amerikaiak több lehetőségig jutottak a játékrészben, de igazán nagy helyzetük kevés akadt, ezek egyikéből azonban gólt szereztek, s előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidőben elszántan kezdett Honduras, de Chile hamar átvette ismét a játék irányítását. A közép-amerikaiak képtelenek voltak veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt, hátul pedig többször csak a szerencse, illetve kapusuk mentette meg őket a góltól, hátrányuk így nem nőtt, ám pontszerzésre nem volt esélyük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását