2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jövőre fej-fej mellett "halad" majd az euró és a dollár?

Jövőre várhatóan 1,20 dollár alatt lesz az euró átlagos árfolyama, sőt az 1:1-es árfolyamparitás elérése sem kizárt - jósolják friss előrejelzéseikben vezető londoni gazdaságelemző házak.
2010. június 16. szerda 19:20 - HírExtra
Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző cége - júliusra szóló, Londonban már szerdán hozzáférhetővé tett legújabb világgazdasági prognózisában azt írta: jövőre, egész évi átlagban 1,19 dolláros euróval számol, és a 2011-2014-es előrejelzési időszak végéig is 1,20 dollár körül mozgó euróárfolyamot valószínűsít. A ház jelentősen gyengítette az idei évre szóló átlagos euróárfolyam-előrejelzését is, az eddigi 1,30 dollárról 1,25 dollárra.

Egy másik nagy londoni gazdaságelemző központ, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) új prognózisa szerint az euró jövőre valószínűleg az 1:1-es árfolyamparitásig gyengül a dollárral szemben.

Mindkét cég azzal a várakozásával indokolja a gyenge euróval kapcsolatos prognózisát, hogy az Egyesült Államokban jóval hamarabb megkezdődik a jegybanki kamatszigorítás, mint az euróövezetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását