2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jobbik: a kormánytöbbség megcsúfolja a parlamentarizmust

A Jobbik szerint méltatlan a törvényhozás szelleméhez, és a parlamentarizmus, illetve a törvényhozási munka megcsúfolása az a gyakorlat, amit a kormánytöbbség a javaslatok előterjesztése és megvitatása ügyében folytat.
2010. június 15. kedd 10:43 - HírExtra
Hegedűs Tamás képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján példátlannak nevezte, hogy az éjszakába nyúló hétfői plenáris ülésen az előterjesztő kezdeményezésére lezárták a választási eljárásról szóló fideszes indítvány általános vitáját, miközben még lettek volna további hozzászólások a témához.

Megjegyezte, hogy az indítvány a médiacsomaggal együtt hétfőn került fel a napirendre, pénteken még nem volt arról szó, hogy a képviselők lefolytatják az általános vitát.

Ez a fajta előterjesztési gyakorlat méltatlan a törvényhozás szelleméhez és lehetetlenné teszi, hogy az ellenzék, ezen belül a Jobbik - választói felhatalmazásának megfelelően - színvonalas ellenzéki politizálást folytasson, érdemben foglalkozhasson a javaslatokkal - értékelte Hegedűs Tamás, aki kifogásolta a bizottsági munka "elsúlytalanítását" is annak kapcsán, hogy a bizottsági ülések gyakran a plenáris tanácskozások alatt zajlanak.

Közölte: azt várják a kormánytöbbségtől, hogy a jó kormányzás mellett a jó törvényhozás feltételeinek biztosítását is tekintse feladatának, tegye lehetővé az érdemi vitát az előterjesztésekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását