2022. május 22. - Júlia, Rita

Az ENSZ viszi Gázába a segélyt

Az ENSZ vállalta, hogy eljuttatja Gázába azt a több tonnányi, török hajók szállította segélyt, amelyet Izrael május 31-én foglalt le - jelentette be a világszervezet képviselője. A rakományt szállító hat török hajó nem engedelmeskedett a felszólításnak, hogy változtassa meg útirányát, s el akart jutni a blokád alá vont Gázai övezetbe.
2010. június 15. kedd 21:29 - HírExtra
Az izraeli haditengerészet ezért elfoglalta, és izraeli kikötőkbe kényszerítette őket. Az akció alatt az egyik hajón a kommandósok összecsaptak a szállítmányt kísérő aktivistákkal, s kilenc embert megöltek, ami világszerte nagy felháborodást keltett, és sokakat Izrael ellen fordított. Jeruzsálemi hivatalos álláspont szerint a katonák önvédelemből cselekedtek.

Robert Serry, az ENSZ közel-keleti megbízottja arról tájékoztatta a Biztonsági Tanácsot, hogy az ENSZ az általános gyakorlattól eltérve, kivételként vállalta a segély Gázába juttatását. Reményét fejezte ki, hogy az övezetet ellenőrző, szélsőségesnek tartott Hamász szervezet hagyja, hogy az ENSZ döntse el, hová kerüljön a segély.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását