2024. április 29. - Péter

Molnár Oszkár jótékonykodásra szólította fel a képviselőket

Molnár Oszkár független képviselő hétfőn arra kérte országgyűlési képviselőtársait, hogy tiszteletdíjukból adakozzanak az árvízkárosultak számára. Edelény polgármestere hétfőn, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy szeretne élen járni kezdeményezésében, ezért elsőként ő ajánlja fel egyhavi országgyűlési tiszteletdíját az edelényi károsultaknak.
2010. június 14. hétfő 16:46 - HírExtra
Hozzátette: képviselőtársai valószínűleg elsősorban az önkormányzatokon keresztül juttathatják el adományaikat, ő maga azonban helyismeretének köszönhetően személyesen adja át azt a település szociálisan legrászorultabb lakóinak.

A képviselő hétfőn egy miskolci civil kezdeményezést is felkarolt. A politikus elmondása szerint a javaslat lényege, hogy az ötöslottó régóta halmozódó, jelenleg 2,85 milliárd forintos nyereményalapjából 2,5 milliárd forintot az árvíz által elöntött települések számára utaljon át a Szerencsejáték Zrt.

Molnár Oszkár vasárnap a multinacionális cégeket kérte arra, hogy a nyereségük egy százalékával támogassák az árvíz sújtotta családokat.

A polgármester becslése szerint a Sajó, a Bódva és a Hernád folyók áradása miatt több tízmilliárd forintos kár érte Borsod megyét az elmúlt hetekben. A veszteségek kizárólag Edelényben több milliárd forintra rúgnak - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását