2024. május 2. - Zsigmond

Újabb guru, aki szerint nincs köszönő viszonyban a magyar és a görög helyzet

Nem hasonlítható össze Görögország és Magyarország pénzügyi helyzete - hangoztatta hétfőn Luxembourgban az Európai Bizottság pénzügyi felelőse.
2010. június 7. hétfő 15:25 - HírExtra
Olli Rehn már a hét végén, a fejlődő és feltörekvő országokat tömörítő G20 csoportnak a dél-koreai Buszanban megtartott kétnapos miniszteri értekezlete után nyilatkozva elutasította az esetleges magyar államcsődről szóló kijelentéseket. Akkor azt is mondta, hogy Magyarország komoly haladást ért el pénzügyeinek konszolidálásában az utóbbi néhány évben. Bizalmát fejezte ki egyúttal, hogy Magyarország folytatja a fenntartható növekedés útját, "amelyre már rá is lépett".

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója hétfőn ugyancsak Luxemburgban kijelentette, hogy nem lát semmilyen aggodalomra okot adó jelet a magyar gazdasági helyzetre vonatkozóan.

Olli Rehn, EU-biztos aggodalmát fejezte ki ugyanakkor az euró árfolyamának gyors romlása miatt. Mint fogalmazott, nem elsősorban a valuta jelenlegi szintjét tartja nyugtalanítónak, hanem a csökkenés mértékét. Jelezte azt is, hogy egyetért ebben a témában Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnökkel, az euróövezeti pénzügyminiszteri csoport elnökével. Juncker egy hétvégi rádiónyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nem tartja aggasztónak az euró jelenlegi nemzetközi árfolyamát.

Rehn a mostani találkozót illetően bizodalmát fejezte ki, hogy a miniszterek megállapodnak azokban a részletekben, amelyek teljessé teszik a nehéz pénzügyi helyzetbe került eurótagok esetleges támogatására a múlt hónapban kidolgozott, összesen 500 milliárd eurós mechanizmus működését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását