2024. április 28. - Valéria

Végre! A honvédség is részt vesz a mentésben

Jelenleg összesen 707 katona és 114 technikai eszköz nyújt segítséget a mentési feladatokban az árvíz sújtotta térségekben - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel. A közleményben emlékeztettek, hogy Hende Csaba szakminiszter még kedden elrendelte a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer teljes aktivizálását.
2010. június 2. szerda 14:53 - HírExtra
A rendelkezés értelmében a Baranya megyei védelmi bizottság felkérése alapján, Sásd elzárt településen a lakosság mentési feladataiban három terepjáró tehergépkocsi vesz részt.

A hasznosi víztározón kialakult kritikus helyzet miatt pedig készenlétbe helyeztek minden, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe bevont, vagy bevonható, terepjárókat, illetve személyszállító földi-, légi-, vízi szállítóeszközöket és a hozzájuk tartozó kezelő- és kiszolgáló személyzetet - áll a közleményben.

Szintén készenlétet rendeltek el öt, Védelmi Romeltakarító és Kézi munkát végző Munkacsoport számára, összesen 250 fővel, illetve kijelölt technikai eszközökkel.

A készenlétbe helyezett erők szükség esetén Pásztó térségében hajtanak végre esetleges evakuálási, illetve árvízi védekezési feladatokat - tették hozzá a közleményben
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását