2024. május 20. - Bernát, Felícia

Pásztó és Hasznos: kétezer embert kell kitelepíteni

Mintegy kétezer embert telepítenek ki az esőzés miatti áradás nyomán a Nógrád megyei Pásztón és Hasznoson - közölte a megyei védelmi bizottság kedd este az MTI-vel.
2010. június 1. kedd 22:10 - HírExtra
Az átmeneti kitelepítés a Kövicses patakhoz közeli utcákban vált szükségessé. A hasznosi víztározó térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kellett elrendelni a rendkívüli intézkedéseket - áll a Becsó Zsolt megyei és Sisák Imre helyi védelmi bizottsági elnök által aláírt sajtóközleményben.

Hangsúlyozzák: közvetlenül nem fenyeget a víztározó gátjának szakadása, de a Mátrából lezúduló, kiszámíthatatlan vízmennyiség miatt szükségessé vált a Pásztón és Hasznoson a Kövicses patakhoz csatlakozó utcákban élők átmeneti kitelepítése.

Az intézkedések mintegy kétezer embert érintenek.

Elhelyezésüket, ellátásukat a védelmi bizottságok biztosítják, az érintett területek őrzéséről és a lakosság tájékoztatásáról a megyei rendőr-főkapitányság, egészségügyi ellátásukról pedig az ÁNTSZ gondoskodik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását