2024. április 26. - Ervin

Orbán először a lengyelekhez, majd Brüsszelbe utazik

Első hivatalos külföldi útja Varsóba vezet a szombaton hivatalba lépett miniszterelnöknek; Orbán Viktor a héten Brüsszelben is tárgyalásokat folytat.
2010. május 31. hétfő 14:40 - HírExtra
A magyar miniszterelnök kedden Donald Tusk miniszterelnök meghívására Lengyelországba utazik. A magyar kormányfőt katonai tiszteletadással fogadják Varsóban, a miniszterelnöki hivatal előtt - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A szóvivő tájékoztatása szerint Orbán Viktor négyszemközt tárgyal lengyel kollégájával, majd plenáris tárgyalásokat folytatnak a delegációk.

A magyar kormányfőt ezután a Szejm épületében fogadja Bronislaw Komorowski, a Lengyel Köztársaság ideiglenes elnöke, és megbeszélést folytat Jaroslaw Kaczynskivel, a Jog és Igazságosság párt elnökével is.

Orbán Viktor szerdán este Brüsszelben munkavacsorán vesz részt az Európai Bizottság Európai Néppárthoz tartozó biztosaival, majd másnap Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével tanácskozik.

Ezt követően Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével, és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytat tárgyalásokat Orbán Viktor. Csütörtök délután a magyar miniszterelnök Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral folytat megbeszélést a szervezet brüsszeli székházában. Orbán Viktor csütörtök este érkezik haza Budapestre - tájékoztatott a kormányfő szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását