2024. április 26. - Ervin

"Az ember örökké gyerek marad!"

A gyereknap a gyerekeké, persze a szülők felügyeletével. Ezen a napon a kerítés is cukorkából van, mi pedig Pécsi Ildikót és Gombos Edinát kérdeztük.
2010. május 30. vasárnap 08:28 - Győry S. József
A sztárok aláírásukkal hívták fel a figyelmet az AVON Gyaloglás az Életért összefogás rendezvény keretein belül. Az eseményen Pécsi Ildikó és Gombos Edina is jelen volt,  a „gyerekbolondokat” a közelgő gyereknap apropóján kérdeztük.

Pécsi Ildikó

Mit szeret a gyerekekben, és miért?

Úgy gondolom, hogy mindent szeretek a gyerekeken. A „minden” az a szó, amely jellemzi a gyerekekhez történő hozzáállásomat. Ha sikerül így élnie az embernek, akkor elmondhatja magáról akár hetven évesen is, hogy sikerült gyereknek maradnia. Ez egy nagyon-nagyon fontos dolog.

Önnek sikerült gyereknek maradnia?

Én úgy látom, hogy abszolút. Ahogy most körbenéztem a fotózáson, én voltam a legrendetlenebb a fotózáson. Szíveket rajzoltam pont helyett, mert én ezt szeretem, én ilyen vagyok.

A művésznőnek van egy unokája.

Igen, van egy nagy unokám, aki tizenkét éves múlt.

Gondolom, gyereknapra nem viszi. Vagy igen?

Az ember örökké gyerek marad. Nagyapámnak volt egy szokása: már nyolcvanhat éves elmúlt, de anyukámnak még mindig azt mondta, hogy kislányom. Én akkor már főiskolás voltam, emlékszem rá nagyon jól, édesanya mondta neki, hogy már ő is idős. Nagyapa mondta anyának, hogy „nem kislányom! Amíg én élek, addig te gyerek maradsz!” Vagyis úgy kell „nevelni” a szülőket, hogy minél tovább maradhassunk gyerekek.

Ön szerint létezik rossz gyerek?

Eleven gyerek létezik, rossz nem. Minden ember jónak születik, de egy idő után a lehetőség hiánya, a nélkülözés, a körülmények tehetik rosszá.

Mi a véleménye a gyereknapról?

Minden olyan dologra nagy szükség van, amely által kifejezhetjük, hogy szeretjük egymást, a gyereknap is ilyen. Ha mind a háromszázhatvanöt napon eszerint cselekednénk, az volna az igazi.

Gombos Edina kislányával, Mirandával érkezett az eseményre.


Hova mentek gyereknapon, mit fogtok csinálni?


Két program közül fogunk választani a gyereknapon, az Óceánárok utcában a Rex alapítványnak van egy nagyon remek állatsimogatója mindenféle állattal, a másik a belvárosban kerül megrendezésre, annyit tudok róla, hogy Halász Jutka fellép, aki egy nagy kedvence a kislányomnak. Persze az is lehetséges, hogy mindkettőre kilátogatunk végül.

Szükségünk van igazából gyereknapra?


A gyerekes szülőknek minden nap gyereknap, de ennek a jelentőségét csak az érzi, akinek már van gyereke. Nyilván mindenki, így te is csak a saját gyerekkorodra tudsz visszaemlékezni, hogy milyen is igazából gyerekként megélni ezt az ünnepet. Ha valamilyen kis plust sikerül becsempészni a gyerek életébe aminek örül, akkor már megérte a dolog, hiszen ez a legfontosabb.

Nagyon aranyos kislányod van.

Ő egy nagyon eleven gyerek, akit nehéz kordában tartani, de ez abból a szempontból nagyon jó, hogy érdeklődő, nyitott a világ dolgaira, és nagyon barátkozó. Bárkihez odamegy és kérdez tőle, nagyon nyitott, nagyon kommunikatív egy kislány.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását