2024. június 16. - Jusztin

Gyermeknapi programok országszerte

Kézműves foglalkozások és sárkányvadászat mellett rajzverseny, koncertek és környezetvédelmi akadályverseny szórakoztatja a gyerekeket hétvégén a Gyermeknapon országszerte. Mesés vasárnap címmel rendeznek Gyermeknapot a miskolci Művészetek Háza előtti téren, ahol alkotó fantáziajátszóház és különböző kézműves foglalkozások színesítik az ingyenes programokat - közölte a szervező az MTI-vel.
2010. május 28. péntek 17:36 - HírExtra
Kazincbarcikán az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ szervezésében egésznapos elfoglaltságot kínálnak a helyi sportközpont területén, rossz idő esetén a munkacsarnokban és az Irinyi tornacsarnokban. Vasárnap délelőtt csillag-virág készítés bemutatóval kezdődik a rendezvény, amely egy húsz darabból álló hét méter átmérőjű csillag-virág megalkotása origami technikával. A rendőrségi-, motoros és quados kaszkadőrbemutató mellett aszfaltrajz-verseny, kutyashow, katicaverseny, sárkányvadászat és könyvtár kóstolgató szerepel a kínálatban.

Környezetvédelmi gyermeknapot szervez vasárnap a kistérség általános iskolásainak a Mátranováki Faluszépítő Egyesület, mivel a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld forrás elnevezésű pályázatán 294 ezer forintot nyert a programra az egyesület - tájékoztatta Berbás Hajnalka, az egyesület elnöke az MTI-t. A mátranováki iskolában a bátonyterenyei kistérség általános iskoláinak 23 csapat vesz részt a környezetvédelmi akadályversenyen. A gyerekek játékos feladatokat oldanak meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, az energiatakarékossággal és a tudatos vásárlással összefüggésben.

Szombaton nyílik a Pécs belvárosban található Északi Várfalsétánynál a Piknik Park a KultúrkaLand Gyermeknap című rendezvényen. A közönség egyebek mellett interaktív gyermekkoncertet és bábelőadást tekinthet meg, a nagyobbakat légvár, trambulin, és kézműves foglalkozások várják - közölte a szervező.

A Gödöllői Királyi Kastélyban vasárnap egyebek mellett a Gödöllői Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, Bartha Tóni Bábszínháza, a Palánta Misszió gyermeknapi bábelőadása, a Gödöllői Kutyaiskola bemutatója és a váci Bartók Béla Zeneiskola Ütőhangszeres Együttesének koncertje szórakoztatja a publikumot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását