2024. május 13. - Szervác, Imola

Wiesztnek egy-két napja maradt

Wieszt János szocialista önkormányzati politikusnak egy-két napja van arra, hogy tisztázza magát a pártja előtt - közölte az MSZP leköszönő elnöke a TV2 Mokka című szerda reggeli műsorában.
2010. május 26. szerda 08:34 - HírExtra
Lendvai Ildikó azt mondta, hogy ha a XI. kerületi szocialista frakcióvezetőnek nincs "egy életszerű és hihető története, ami cáfolja azt, ami a videóból elég könnyen interpretálható", akkor nem illeti meg semmilyen védelem, és nincs helye a szocialisták között.

Wieszt János egy nyilvánosságra került videofelvétel tanúsága szerint egy borítékot vett át egy vállalkozótól, amelyben (a hangfelvétel szerint) kétmillió forint volt. A szocialista politikus a pénzátvétel tényét nem cáfolta, ám azt közölte: "a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van".

A Fidesz kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost.

Lendvai Ildikó a TV2 műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: "ha (Wieszt János) elkövette, amit elkövetetett, akkor nincs védelem nálunk rá".

Az MSZP leköszönő elnökét a műsorban arról is kérdezték: továbbra is Horváth Csaba-e a párt főpolgármester-jelöltje. A pártelnök erre azt mondta: amíg a budapesti szocialisták másképp nem döntenek, addig igen.

Lendvai Ildikó arról beszélt, a személyi kérdésnél fontosabbnak tartja, hogy "nagyon hamar teljen meg tartalommal" a budapesti várospolitikai program.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását