2020. augusztus 9. - Emőd

Veszélyesek a haza villamos hálózatok

Az otthonok hatvan százalékában elavultak a villamos hálózatok - állapította meg a Watt City hálózatot üzemeltető Sonepar megbízásából készült, 300 háztartásban elvégzett márciusi felmérés.
2010. május 24. hétfő 09:27 - HírExtra
A leggyakoribb probléma a régi alumínium vagy textilszigetelésű vezetékek új rézkábelre cserélésének elmaradása, a földelés teljes hiánya, az elhanyagolt öreg biztosítótáblák pedig önmagunkban is tűzveszélyesek. Az új kivitelezésű otthonok esetében leggyakoribb gond a műszaki tervben előírt anyag rosszabb minőségűre cserélése, a vezeték-térkép hiánya és a szakszerűtlen bekötések, megoldások térnyerése volt - közölte a felmérést megrendelő a villamos kiskereskedelmi hálózatot üzemeltető cég.

A közlemény szerint a kiskereskedelmi lánc részben e felmérés alapján döntött arról, hogy német példa alapján ingyenes elektromos hálózati kivizsgálást biztosítanak bárkinek, aki ezt kéri.

A közlemény szerint az ingyenes szolgáltatásra interneten, a wattcity.hu portálon, valamint a jelenleg országosan 73 helyen megtalálható Watt City villamossági kiskereskedésekben lehet jelentkezni. A kiskereskedelmi láncnak főleg Nyugat-Magyarországon található üzlete, azonban ebben az évben és jövőre a cég még közel száz üzlet megnyitását tervezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását