2024. május 5. - Györgyi

Elhúznának a britek Afganisztánból

A több minisztertársával Afganisztánba látogató Liam Fox brit védelmi miniszter kijelentette, hogy szeretné felgyorsítani csapataik kivonását a közép-ázsiai országból. A küldöttségnek tagja William Hague külügyminiszter is. A The Timesnak adott nyilatkozatában a védelmi tárca vezetője jelezte, hogy országa visszafogja korábbi célkitűzéseit. "Újra kell gondolni céljainkat és azok megvalósításának határidejét. Nem vagyunk a világ csendőrei. Nem azért vagyunk Afganisztánban, hogy oktatási politikát honosítsunk meg egy tönkrement XIII. századi országban. Azért vagyunk itt, hogy elhárítsuk a Nagy-Britannia népére és globális érdekeinkre leselkedő fenyegetést. Most a nemzetbiztonság áll a figyelmünk központjában" - tette hozzá.
2010. május 23. vasárnap 09:00 - HírExtra
William Hague külügyminiszter ugyanakkor arról beszélt az ő Kabulba kísérő újságíróknak, hogy Nagy-Britannia továbbra is elkötelezett Afganisztán iránt. Mint mondotta:"a kérdés az, hogy miként segítsük az afgán kormányt és a NATO szövetségeseket, nem pedig az, hogy támogassuk-e őket".

A küldöttségben jelen van David Beckham labdarúgó is. A brit válogatott egykori 35 éves kapitánya részt vesz egy kérdezz-felelek rendezvényen, amelyet az afganisztáni Hilmend tartományban harcoló katonáknak tartanak. A futballista kiemelte, hogy csodálattal adózik a szélsőségesek ellen harcoló fiatal nők és férfiak iránt, akikre ő nagy-nagy büszkeséggel tekint.

A brit delegációt a látogatás során várhatóan fogadja Hamid Karzai afgán államfő is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását