2024. május 4. - Mónika, Flórián

H1N1-pánikba esett a párizsi reptéri személyzet

Az új típusú influenzajárványtól tartva a csomagpakolók a párizsi Orly repülőtéren addig nem voltak hajlandóak szombaton kipakolni a Mexikóból érkező járatok utasainak poggyászait, amíg nem kaptak egészségügyi kesztyűt és maszkot munkájuk végzéséhez.
2009. május 3. vasárnap 20:10 - HírExtra
A repülőtér tájékoztatása szerint a tiltakozás miatt megközelítőleg ezer utas szenvedett el késést. A Le Parisien című fővárosi napilap vasárnapi számában számolt be arról, hogy a repülőtéri biztonsági szolgálattal foglalkozó Alyzia alvállalkozó 130 alkalmazottja szombat délután a H1N1 vírus okozta járvánnyal kapcsolatos "hivatalos információkat" követelve tagadta meg a munkát.

"Az utasok egészségügyi maszkot viselve szállnak ki a repülőkből, nekünk pedig semmit nem adnak. Kesztyűt és maszkot kérünk a munkánkhoz" - jelentette ki a lapnak Nordine Nasria, a CGT szakszervezet képviselője.

Az alkalmazottak a mexikói Cancúnból délután érkező járat landolásakor függesztették fel a munkájukat, amelyet több Spanyolországból érkező repülőgép követett. A repülőtér tájékoztatása szerint összesen 15 járat megközelítőleg ezer utasa szenvedett el késést amiatt, hogy nem tudta időben átvenni csomagjait. A csomagszállító alkalmazottak este 11-kor vették fel újra a munkát, miután a vezetőséggel folytatott tárgyalások eredményeként egészségügyi kesztyűt és maszkot kaptak munkájukhoz.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint az ötös riasztási fokozatnak megfelelően a kormány szombaton felszerelte egészségügyi maszkokkal a vám-, a határőrség, valamint a repülőterek azon alkalmazottait, akik közvetlen kapcsolatba kerülhetnek Mexikóból érkező utasokkal.

Franciaországban eddig két betegnél azonosították a kórokozót, mindketten a közelmúltban tértek haza Mexikóból, párizsi kórházakban kezelik őket, de már nem fertőzőek és valószínűleg a hét elején hazatérhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását