2023. november 29. - Taksony

Egyértelmű, hogy öngyilkos lett Daróczi Dávid

A Daróczi Dávid halála ügyében lezárult rendőrségi vizsgálat szerint egyértelmű, hogy öngyilkos lett az egykori kormányszóvivő - közölte honlapján a rendőrség csütörtökön. "A helyszíni szemle, a tanúk által elmondottak és az igazságügyi szakértői vizsgálatok adatai alapján egyértelműen bebizonyosodott, hogy az egykori kormányszóvivő nem bűncselekmény áldozata lett, önkezével vetett véget életének" - olvasható a közleményben.
2010. május 13. csütörtök 13:45 - HírExtra
Daróczi Dávidra április 2-án ismerőse talált rá Budapest VI. kerületében, egy Andrássy úti lakásban. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a 37 éves férfi életét. A BRFK munkatársai több órán át tartó helyszíni szemlét folytattak, több tucat embert hallgattak ki a helyszínen tanúként, és miután idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, mindez nem szolgálhatott alapul büntetőeljárás megindításához, és ezért közigazgatási hatósági eljárásban folytatták a haláleset körülményeinek vizsgálatát.

Az orvos szakértői vélemények, vizsgálatok eredményei is egyértelműen, és minden kétséget kizáróan megállapították, hogy idegenkezűség nem játszott közre a férfi halálában. A toxikológiai vizsgálatok pedig kizárták a gyógyszer túladagolás lehetőségét - közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Rendkívüli Haláleseti Osztálya hétfőn zárta le a Daróczi Dávid halála kapcsán indított közigazgatási hatósági eljárást.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, ezt megelőzően több napilapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként. Az egykori kormányszóvivőt a Bajnai-kormány saját halottjának tekintette, ravatalánál, április 14-én, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mondta a búcsúbeszédet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását