2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Amiért büszkék lehetünk Orbán Viktorra

A leendő magyar miniszterelnök lett az első a goal.com labdarúgással foglalkozó szaklap tízes listáján: olyan embereket rangsoroltak, akik futballistaként kezdték, és politikusként folytatták karrierjüket.
2010. május 12. szerda 10:25 - HírExtra
Íme a goal.com listája:


1. Orbán Viktor

– Viktor Kicsoda? – teszi fel a kérdést a lista összeállítója, majd gyorsan válaszol is rá. A Football Manager nevű számítógépes játék rajongói biztosan emlékeznek még Magyarország volt miniszterelnökére, akit 2006-ban még játékosként lehetett kiválasztani. A volt és leendő miniszterelnökről megemlítik: igazolt játékos a Felcsútban, és felidézik, hogy Orbán 2001-ben egy kormányülést is elnapolt csak azért, mert meccse volt.

2. George Weah

A múlt század afrikai focistájának választott libériai aranylabdás – aki játszott az AC Milanban is – azután döntött a politika mellett, hogy több tízezren kérték petícióban arra, induljon az elnökválasztáson. Az első fordulóban ugyan nyert, a másodikban a pénzügyminiszter lenyomta. De azt ígérte: nem adja fel, és újra megméretteti magát.

3. David Icke

A most 58 éves Icke a Coventry csapatának kapusa volt, de karrierje egy súlyos betegség miatt derékba tört. Az 1980-as években ismerkedett meg a politikával: belépett a zöld pártba. Több könyvet is írt,melyekben összeesküvés-elméleteket boncolgat.

4. Gianni Rivera

A Milan egykori világsztárja Romano Prodi volt olasz miniszterelnök idején kezdett politizálni: 2001-től a sportért felelős főtitkári posztot töltötte be a most 67 éves egykori támadó, de két cikluson át európai parlamenti képviselőként is dolgozott Brüsszelben.

5. Oleg Blohin

Az aranylabdás és a Dinamo Kijevvel KEK-győztes csatár edzőként is sikeres volt: az ukrán válogatott élén is állt. Közben a kijevi parlamentbe is bejutott, ahol több ciklust is eltöltött. Jelenleg nem politizál.

6. Grzegorz Lato

Az 1972-ben olimpiai aranyat és 1974-ben Aranycipőt nyert játékos 2001-ben lépett át a politika világába: attól kezdve a baloldali Demokrata Szövetség szenátoraként dolgozott, 2008 októberében pedig a lengyel futballszövetség elnökévé választották.

7. Zico

A fehér Pelének is nevezett brazil világklasszist az 1980-as évek legjobb játékosának tartották. 1990–1991 között Brazília sportminisztereként dolgozott.

8. Thomas Bodström

Bodström 1987–1989 között a svéd válogatottban rúgta a bőrt, évekig játszott az angol bajnokság élvonalában. 2000 és 2006 között a svéd igazságügyi tárcát vezette.

9. Marc Wilmots

A belga sztár, aki 1997-ben UEFA-kupát nyert a Schalkéval, 2003-ban akasztotta szögre stoplis cipőjét, és fejest ugrott a politikába: a reformpártiak szenátora lett. Mindössze két évig bírta a közeget, és lemondott.

10. Roman Pavljucsenko

A 28 éves orosz válogatott labdarúgó jelenleg az angol Tottenham csatára. Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök pártja, az Egységes Oroszország Párt színeiben nyert Sztavropolban, így bekerült az orosz parlamentbe.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását