2024. április 16. - Csongor

Megtalálni vélték a gének csodaelixírét

Egy kétéves gyerek testébe "zárt" 17 esztendős lány mutáns génje lehet a kulcs az emberi élet meghosszabbításához - legalábbis ebben reménykednek kutatók. A lány - aki jövőre akár szavazhatna is életkoránál fogva - szellemileg egyéves szinten rekedt meg és még 80 centi magas sincs.
2010. május 11. kedd 08:55 - HírExtra
Csontozata ugyanakkor 10 évesnek felel meg, bár még tejfogai vannak. Beszélni nem tud, de felismer hangokat és gesztikulál.

Brooke Greenberg - így hívják az élethosszító reménységet - az Egyesült Államokban született és teljesen egészségesnek tűnt kétéves koráig. Akkor több súlyos betegség támadta meg és utána nyilvánvaló lett, hogy nem fejlődik normálisan. Az orvosok teljesen tanácstalanok voltak jó ideig, azután arra jutottak, hogy a gyermek szervezetében nincs szinkronban az egyes testrészek fejlődése. DNS-ének legutóbbi elemzése arra enged következtetni, hogy az öregedési folyamatért felelős génjével van hiba.

"Ha a DNS révén meg tudnánk lelni a mutáns gént, akkor laboratóriumi állatkísérletekkel kiderülhetne, hogy ki tudjuk-e iktatni és ezzel az öregedési folyamatot lelassítani" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Richard Walkert, a Dél-Floridai Orvosi Egyetem professzorát. "Esetleg még arra is választ kaphatunk, hogy miért vagyunk halandók" - tette hozzá a tudós.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását