2024. április 29. - Péter

Kósáék nagyon zöldek

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere több képviselőtársával együtt kerékpárral indult el kedd reggel a debreceni Nagytemplom elől a parlament alakuló ülésére, Budapestre. A honatyák a tervek szerint szerda délután érkeznek meg az Országház elé. Az akciót figyelemfelhívás a biciklis közlekedési feltételek javításának fontosságára.
2010. május 11. kedd 11:03 - HírExtra
Kósa Lajos, a hajdú-bihari 3-as számú egyéni választókerületben (Debrecen) mandátumot szerzett képviselő Tasó Lászlóval (Hajdúhadház), Tiba Istvánnal (Balmazújváros), Arnóth Sándorral (Püspökladány) és Szólláth Tiborral (megyei listáról szerzett mandátumot) együtt indult útnak. Később csatlakozik hozzájuk Kiss Attila (Hajdúböszörmény) és Fazekas Sándor karcagi polgármester, leendő földművelésügyi miniszter.

A politikusok a 33-31-es főútvonalak irányából közelítik meg a fővárost. Az éjszakát várhatóan Kiskörén töltik, és - mint Kósa Lajos fogalmazott - "csak a szuflától függ", hogy hol állnak meg.

Debrecen polgármestere "DVSC Bajnokcsapat" pólóban vezette a menetet, amely a város főteréről egy külvárosi találkozási pont irányába indult. Innen érik el a 33-as főutat, amely a Hortobágyi Nemzeti Parkot is érinti.

Kósa Lajos az indulás előtt megjegyezte: "fel kell kötni a gatyát olyan sportemberek mellett, mint a kendós Szólláth Tibor vagy a fallabdás Tiba István".

Az akció célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek, körülményeinek javítása fontos feladat nem csak a városokon belül, hanem a települések között is. Ez a politikusok szerint hozzájárulhat az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását