2024. május 3. - Tímea, Irma

Szívatják a kövér gyerekeket!

Noha egyre többen vannak, mégis a kövér kisiskolásokat csúfolják a leginkább, még akkor is, ha népszerűek és jó tanulók. A Michigani Egyetem kutatása szerint a 3-6. osztályos diákok legtöbbször túlsúlyos társaikon köszörülik nyelvüket, függetlenül a duci diákok nemétől, származásától, népszerűségétől és tanulmányi teljesítményétől.
2010. május 4. kedd 12:45 - HírExtra
"A nyolcvanas évekhez képest ma már sok gyerek elhízott. Néhány iskolában talán az osztály fele is túlsúlyos lehet. Épp ezért azt gondoltuk, ma már nem őket csúfolják a leginkább. De nem így van" - közölte Julie C. Lumeng, a kutatás vezetője.

A felmérésben 821 amerikai fiú és lány vett részt, életkoruk 8-11 év között mozgott. A harmadikosok között a gyerekek 17 százaléka volt elhízott, 15 százaléka pedig túlsúlyos. A diákok negyede mondta, hogy csúfolják, az anyák viszont magasabb arányban, 45 százalékban jelezték, hogy csemetéik gúnyolódásnak vannak kitéve.

A kutatók szerint a súlyproblémákkal küzdő gyerekeket 63 százalékkal nagyobb valószínűséggel csúfolják, mint a normális testtömegű diákokat.

A kicsúfolt gyerekek szülei a gúnyolódást tekintik a gyerekeik egészségét leginkább fenyegető jelenségnek - számoltak be a szakemberek a Pediatrics című tudományos folyóiratban közölt tanulmányukban. A megtámadott diákokra ugyanis gyakran jellemző a depresszió, a feszültség és a magányosság - mutattak rá a kutatók, megjegyezve, hogy a problémának nincs egyszerű megoldása.

"Ez a kövérek elleni általános előítéleteket tükrözi" - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását