2024. április 26. - Ervin

Maradona a bőség zavarával küzd

Sok fejtörést okoz Diego Maradonának, az argentin válogatott szövetségi kapitányának, hogy kikből állítsa össze 23 fős keretét a június 11-én kezdődő, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra.
2010. április 27. kedd 09:57 - HírExtra
A szakember erről hétfőn beszélt újságíróknak nyilatkozva, hangsúlyozva, hogy több fájdalmas döntést is meg kell hoznia. Az előzetes, 30-as keretet május 11-ig, a végleges, 23-ast pedig június elsejéig kell leadni a nemzetközi szövetségnek.

"Több olyan futballistám is van, aki remek szezont produkált, mégis ki kell majd hagynom az utazók közül. De hát ez van, nekem kell válogatnom, és valakit, illetve valakiket itthon kell hagynom. Azt azonban tudom, hogy olyan csapatunk lesz, amelynek tagjai tudják, hogyan kell viselkedni és játszani a válogatott mezében" - fogalmazott.

Másfél évvel ezelőtti kinevezése óta Maradona több mint száz játékost próbált ki, s az argentinok csak nagy nehézségek árán kvalifikálták magukat a vb-re. Emiatt sok kritika is érte, elsősorban taktikai éretlenségét és csapatösszeállítási módszereit bírálták.

A dél-amerikai együttes a C csoportban Görögországgal, a Koreai Köztársasággal és Nigériával találkozik majd a vb csoportszakaszában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását