2024. május 5. - Györgyi

Katasztrófa: Százmilliós károkat okozott a Vulkánkitörés

A repülőgép-járatok törlése 650 millió dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak az izlandi vulkánkitörés öt napja alatt - jelentette az Egyesült Államok Utazási Szövetsége, amely a légtérzár elrendelésével kapcsolatos túlreagálás veszélyére figyelmeztetett.
2010. április 23. péntek 09:34 - HírExtra
A napi átlagos 130 millió dolláros veszteség azt mutatja, milyen fontos szerepet játszik a világban a turista és üzleti célú utasforgalom - hangsúlyozta Roger Dow, a szövetség elnöke, aki szerint a döntéshozóknak a tények alapján kell reagálniuk válsághelyzetekben, gondosan mérlegelve az intézkedéseket.

Az európai vezetők jogosan kérdőjelezték meg, hogy helyes volt-e széles körű repülési tilalmak bevezetése, mielőtt egyértelmű bizonyíték lett volna ennek szükségességére - hangsúlyozta.

A biztonságnak kell lenni mindig az elsőrendű szempontnak, de a recesszióból felépülő gazdaságok esetében nem engedhető meg egy olyan túlreagálás, amely teljesen elfojtja az utazást - mondta.

Az Egyesült Államokba tartó minden járat 450 ezer dollár bevételt jelent az amerikai gazdaságnak az utasok költekezésén keresztül. A 650 millió dolláros veszteség 6000 munkahely eltartására lett volna elegendő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását