2022. május 25. - Orbán
A GKI Zrt. egy 1000 fős, reprezentatív lakossági kutatást folytatott annak érdekében, hogy megtudjuk, az alkalmazottak milyen módon dolgoznak a koronavírus járványt követő hatósági szigorítások részleges feloldását követően. Június elejére, a felmérés idejére, lényegében Közép-Magyarország régiót leszámítva mindenütt feloldották a szigorú korlátozásokat, illetve Pest megyében is jelentősen enyhültek a szabályok.
2020. június 23. kedd 12:02 - HírExtra

Foglalkoztatási helyzet megoszlása a foglalkoztatottak körében, 2020. június eleje

Forrás: GKI

A válaszokból (657 fő) kiderül, hogy továbbra is a hagyományos, munkahelyen történő munkavégzés az elterjedt, a munkavállalók 66.6% ebben a formában dolgozik. Bár a technológia fejlődésével gyorsan nő a távmunka súlya, a munkavállalók alig 20%-a (kb. 800 ezer fő) dolgozik jelenleg távmunkásként, a vírushelyzet felgyorsította az erre alkalmas munkafolyamatok áthelyezését az online térbe. Kérdéses ugyanakkor, hogy ez az arány tartósan fennmarad-e.

A foglalkoztatottak 2.9%-a (kb. 120 ezer fő) állásidőn van, míg 1,4%-uk (kb. 55 ezer fő) fizetett szabadságát tölti. Rendkívül sok munkavállaló (az összes foglalkoztatott 1,5%-a, kb. 60 ezer fő) van fizetés nélküli szabadságon, miközben a munkavállalók 0.5%-a (20 ezer fő) felmondási idejét tölti. Az utóbbi két csoport valószínűleg a munkanélküliek táborát fogja gyarapítani, ha továbbra sem születik megfelelő kormányzati válasz a krízishelyzet kezelésére. Szintén magas (7%, 280 ezer fő) a részállásban foglalkoztatottak aránya. 

Forrás: GKI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását