2024. május 5. - Györgyi

Egy Amerikát mélységesen megosztó kérdés

Az amerikaiak megosztottak az egészségügyi reform megítélésében, 46 százalékuk pozitívan szemléli, 40 százalékuk viszont nem, 14 százalék nem tud állást foglalni - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérésből.
2010. április 23. péntek 09:26 - HírExtra
Csaknem egy hónappal a Fehér Ház által történelmi jelentőségűnek mondott reformtörvény elfogadása után az emberek jelentős része nem látja, hogyan is fog hatni családja helyzetére az új szabályozás. Sokan nem tudják elválasztani a tényeket a politikától - állapította meg Drew Altman, a Kaiser közvélemény-kutató cég elnöke.

Az is a közvélemény megosztottságát mutatja, hogy a megkérdezettek 31 százaléka arra számít: a változások segíteni fognak rajta, 32 százalék viszont attól tart, romlani fog a helyzete. A válaszolók 30 százaléka úgy véli, a reform nem fog változást hozni számára.

Szembetűnő a vélemények pártos megosztottsága: a Demokrata Párttal rokonszenvezők 77 százaléka támogatja az egészségügyi reformot, a republikánusok 79 százaléka viszont ellenzi. A függetlenek inkább az ellenzék felé húzódnak: 46 százalékuk kedvezőtlennek tartja az Obama-féle reformot, 37 százalék bizakodó.

A Kaiser kutatása szerint az amerikaiak eltérő érzelmekkel viszonyulnak az új betegbiztosítási törvényhez. Legnagyobb hányaduk, 55 százalékuk kuszaságot lát, 45 százalék örül, és ugyanekkora hányad érez csalódottságot. A válaszolók 42 százaléka aggódik, 40 százalék megkönnyebbült, 30 százalék dühös. Nagyon dühösnek mondja magát 16 százalék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását