2024. május 16. - Mózes, Botond

Bajnai: adócsökkentés nem lesz, hanem van

Bajnai Gordon szerint "adócsökkentés nem lesz, hanem van". A kormányfő csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy január elsejével a kormány az elmúlt 20 év legnagyobb, egy lépésben megvalósuló adócsökkentését hajtotta végre.
2010. április 22. csütörtök 16:45 - HírExtra
Ennek eredményeként 400 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál és egy átlagos keresetű munkavállaló nettó 4-6 heti bérrel többet visz haza.

"Következetesen mondom évek óta: Magyarországnak a lehető leggyorsabb ütemben kell adót csökkentenie. A lehetőség határát pedig a költségvetési egyensúly megtartása jelöli ki" - közölte, hozzátéve: így lehet a stabil alapokon nyugvó, hosszú távú növekedést beindítani, amelynek az esélye a tavalyi és idei áldozatvállalással megteremtődött.

Szavai szerint csodát ígérni, és csodát várni, felelőtlenség. A gazdasági csoda munkából, verejtékből és szorgalomból lesz sok éve alatt - hangsúlyozta.

Ez jelenti szerinte a józan ész politikáját, és ezen a pályán kell végigmennie az országnak. Ez azt igényli, hogy a költségvetési hiány az idén négy százalék körül maradjon, és további lényeges változások történjenek az állam és önkormányzatok által működtetett nagy rendszerekben - húzta alá.

Bajnai Gordon kitért arra, a januári és februári statisztikákból már látszik, hogy a magyar gazdaság motorja lassan újra indul, ez 2011-től 3-4 százalék közötti növekedést tesz lehetővé Magyarország számára. Ez a növekedés a következő négy évben mintegy 2.000 milliárd forintnyi többletet teremt az ország számára, és ez a kerete és korlátja a következő évek adócsökkentésének - hangsúlyozta.

A kormányfő kiemelte: ezért a gyarapodásért vállalták az eddigi áldozatokat és ezért a gyarapodásért kell folytatni idén is a szigorú gazdálkodást.

Orbán fogalmazzon egyértelműen!

Mesterházy Attila azt kérte Orbán Viktortól, mondja meg egyértelműen, mit jelent az azonnali és radikális adócsökkentés, amelyről korábban beszélt.

A szocialista listavezető a "7 nap a demokráciáért" sorozat részeként fővárosi szocialista politikusokkal közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a Fidesznek érdemes lenne állnia a szavát, különben az egész politikája hiteltelenné válik.

Mint mondta, egyenes és egyértelmű választ vár a Fidesz elnökétől, hogy ki mond igazat ez ügyben, ő vagy Kövér László.

Mesterházy Attila úgy látja, ha lesz még az idén adócsökkentés, akkor kérdés, Kövér Lászlónak-e helye a Fidesz bármelyik választási listáján, hiszen ha konzekvensek akarnának lenni, akkor Mádi Lászlóhoz hasonlóan meg kellene válniuk a választmányi elnöktől is.

A József Attila lakótelepen tartott sajtótájékoztató keretében a szocialista politikusok közösen elültettek egy platánfát.Pál Tibor képviselőjelölt - aki még versenyben van a 13. választókerületben - arról beszélt, hogy a platánfa több száz évig is él és akik ültetik, a jövő nemzedékére is gondolnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a József Attila lakótelepen 15 éve jól működik a részönkormányzat, ami bizonyíték arra, hogy nem a centralizáció a jó megoldás.Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje emlékeztetett arra, hogy csütörtökön van a Föld napja. Ezzel összefüggésben kijelentette, hogy a fővárosnak zöld fordulatra van szüksége, és a kerületeknek, a közösségeknek több figyelmet kellene fordítaniuk a zöld területekre, saját környezetükre.

Gyurcsány számolt

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz akkor tartaná be a választási ígéretét, ha szeptembertől - a Bajnai kormányénál nagyobb - a GDP két százalékának megfelelő mértékű adócsökkentést hajtana végre úgy, hogy közben ne növekedjen a hiány és ne legyenek megszorítások.

A volt kormányfő csütörtöki kőbányai lakossági fórumán néhány száz ember előtt úgy fogalmazott: azt üzeni a Fidesznek, hogy "nem felejt a magyar" és a kormányzásuk minden napján számon fogják kérni az azonnali és nagy arányű adócsökkentésre vonatkozó ígéretet.
A szocialista politikus kitért arra: Magyarország nagy ügyeit közösen kell eldönteni, nem erőből, hanem nyitott hazafias bölcsességtől vezérelve. "El a kezekkel az alkotmánytól!" - üzenete a Fidesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 22. 17:27
Ettől függetlenül még mindig folytatni kell a terhek csökkentését, mert csak ezen az úton lehet az ország gazdaságát rendbe tenni!

Hajrá fidesz
z_zalai
2010. április 22. 17:17
Egy olyan ember mondta ezt, akit senki nem választott meg!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását