2024. május 14. - Bonifác

Orbán már júniusban jelentést vár pártja gazdasági tényfeltáró bizottságától

Orbán Viktor június közepén már szeretne egy közbülső jelentést kapni a Fidesz alelnöke, Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottságtól.
2010. április 19. hétfő 08:02 - HírExtra
A Fidesz elnöke erről a TV2 Napló című műsorának beszélt még pénteken, amikor a csatorna stábja elkísérte őt Csongrád megyei kampánynapjára.

A vasárnap sugárzott riportban Orbán Viktor azt mondta, hogy e júniusi, közbülső jelentés után - amelytől azt várja, hogy a "nagy tényeket kellő biztonsággal rögzítse" - a testületnek egy-két hónapig még folytatnia kell a munkáját a részletek elemzése miatt. A pártelnök még márciusban egy gazdaságpolitikai fórumon jelentette be, hogy gazdasági tényfeltáró bizottságot hoznak létre a gazdaság teljes átvilágításáért.

A riportban arra a kérdésre, hogy ha meglesz a Fidesznek a kétharmados parlamenti többsége, kapnak-e majd választójogot a határon túli magyarok, a Fidesz elnöke úgy válaszolt: állampolgárságot biztosan, "a választójog az egy másik kérdés".

A riporter azon felvetésére, hogyan fogadta Vona Gábor Jobbik-elnök bejelentését, miszerint "bemasíroz a parlamentbe gárdaruhában", Orbán Viktor azt mondta: megkért jogászokat, hogy nézzék meg azt a bírósági ítéletet, amely szerinte "egyébként elég bizonytalan körvonalú". Hangsúlyozta azonban: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, és a leendő kormánynak az a dolga, hogy mindenkivel be is tartassa.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly július 2-i ítéletével jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Kimondta azt is, hogy az egyesület megszüntetésével a mozgalom sem működhet tovább, a döntés szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak szervezeti kereteit szünteti meg.

A Csongrád megyei kampánykörút szegedi állomása után Makón a Fidesz elnöke egy ebéd közben arra a kérdésre, hogy "van-e olyan a Fidesz csomagjában, amit nehéz lesz megemészteni", azt mondta: "lesznek ilyen fogások is, de mint minden nehezen emészthető ételnél, a párolás az fontos", vagyis először meg kell puhítani a dolgokat. Ezt a politikában szerinte úgy csinálják, hogy beszélnek róla. "Nehéz falatokat váratlanul és egyben nem fogunk senkinek a torkán sem letuszkolni" - jelentette ki. A "nehezebben emészthető falatokra" példaként említette, hogy ha iskoláskorú gyermek van egy családban, de a szülők nem járatják iskolába, akkor a családi pótlékot nem kaphatják meg. Szerinte erre az intézkedésre újra szükség lesz.

Orbán Viktor pénteki kampánynapjának szegedi állomásáról az MTI is beszámolt. A Fidesz elnöke pénteken újságíróknak a szegedi sétálóutcán nyilatkozva határozottan cáfolt minden, a leendő kormány összetételéről és a miniszteri posztokról napvilágra került hírt. Ahogy fogalmazott, a szavazókkal szembeni tiszteletlenség lenne a választások végeredményének megszületése előtt erről döntést hozni. A két választási forduló között a feladat az emberekkel találkozni és meghallgatni őket - közölte a politikus, hozzátéve: ezért a következő napokban végiglátogat minden függőben lévő körzetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását