2024. április 19. - Emma

Ez a legfontosabb egy egyetemistának?

Az autók szén-dioxid-kibocsátásáról tárgyalnak az egyetemi és főiskolai hallgatók a csütörtökön és pénteken zajló nemzetközi szimulációs játékban Brüsszelben.
2010. április 19. hétfő 12:40 - HírExtra
A Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület rendezte nemzetközi eseményen az Európai Tanács és az Európai Parlament döntéshozó mechanizmusát szimulálja majd a több mint félszáz magyar és külföldi egyetemről érkező résztvevő.

A tárgyalások témája az autók szén-dioxid-kibocsátása. A Parlament épületében zajló tárgyalásokat szakmai zsűri értékeli és díjazza - közölte Monek Judit, a Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület munkatársa az MTI-vel.

Az Európai Unió döntéshozatali folyamatát valósághűen leképező kétnapos szimulációban részt vevő hallgatók a Tanács ülésein tagállamokat képviselnek, majd frakciókká alakulnak a parlamenti napon.

A játékon 19 felsőoktatási intézmény hallgatója vesz részt. Magyarországról egyebek mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem színeiben versenyeznek, és olyan egyetemek küldötteivel tárgyalnak, mint a Middlesex Egyetem (London), Ghenti Egyetem (Belgium) vagy a Nagyváradi Egyetem (Románia).

A diákok az üléseken bővíthetik tárgyalástechnikai ismereteiket, és prezentációs technikákat sajátíthatnak el. Eredeti helyszínen, saját bőrükön tapasztalva értik meg a tárgyalási folyamatokat, valamint nemzetközi kapcsolati tőkéjüket építik. Olyan ismeretekkel gazdagodnak, amik a későbbiekben előnyhöz juttatják őket a munkaerőpiacon és szakmai pályafutásuk során.
Az EU Negotiation Moot Társaság első nemzetközi, angol nyelvű versenyét 2009. október 22-23-án tartotta Brüsszelben.

A magyar résztvevők a többi között a University College London és a francia Politikatudományi Intézet hallgatóival mérték össze szaktudásukat az Európai Parlament üléstermében és az Európai Unió Tanácsának Justus Lipsius épületében. A 27 tagállamot és a parlamenti frakciókat számos felsőoktatási intézmény 17 különböző országból érkezett hallgatója képviselte, a tárgyalások az EU roaming szabályozásáról folytak. A játékot akkor magyar egyetem hallgatói nyerték, így a mostani tárgyalásnak a címvédés is a tétje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását