2024. május 18. - Erik, Alexandra

Végre eljön az "adókánaán"?

A Fidesz-KDNP kormány csökkenteni fogja az adókat, egyszerűsíti az adórendszert, és nem fogja eltörölni az egyszerűsített vállalkozói adót (eva), az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) és az őstermelői adózás lehetőségét.
2010. április 16. péntek 14:20 - HírExtra
Budai Bernadett pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz "kiszivárgott titkos kormányprogramja" több rossz hírt is tartalmaz, és antidemokratikus dolog, hogy a tervezett intézkedések csak a parlamenti választások után derülnek ki.

Ezekre példaként említette az eva, az ekho, és az őstermelői adózás megszüntetéséről, az adójóváírás eltörléséről, illetve a tételes egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről szóló sajtóhíreket.

Szijjártó Péter közleményében a kijelentésekre azzal reagált, hogy az "MSZP ma beindította rágalomhadjáratának újabb fejezetét".

A Fidesz szóvivője hozzátette, hogy az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása Magyarországot rendkívül mély válságba sodorta, ahonnan a kilábaláshoz a gazdasági növekedésen keresztül vezet az út.

Véleménye szerint ehhez munkahelyteremtésre van szükség, "de ilyen magas adók és ilyen bonyolult adórendszer mellett nem jönnek létre új munkahelyek. Ezért a nemzeti ügyek kormánya csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíteni fogja az adórendszert" - írta Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását