2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MSZP: a második forduló a túlhatalmi kérdésről szól

Az MSZP szerint az országgyűlési képviselő-választás második fordulója a túlhatalmi kérdés eldöntéséről szól - közölte Tukacs István, a párt nyíregyházi 2-es számú választókerületi jelöltje sajtótájékoztatón a nyírségi nagyvárosban csütörtökön.
2010. április 15. csütörtök 13:18 - HírExtra
Április 25-én a voksok arról döntenek, hogy kialakul-e a parlamentben kétharmados Fidesz-KDNP-s többség, ami egypártrendszerű irányítást, a többi politikai erő véleményének teljes figyelmen kívül hagyását jelentheti az országgyűlésben - mondta a politikus.

Hozzátette: szerinte a Fidesz-KDNP pártszövetség a jelek szerint egyértelműen erre készül, ezért hallgat programjáról, biztos győzelme ellenére sem árul el semmit a kormányzása terveiről.
Tukacs István elmondta: néhány dolog persze már "kiszivárgott", s azok, ha igazak, minden bizonnyal nem várt meglepetést okoznak majd a választóknak.

A képviselőjelölt az MSZP nevében ezért kérdéseket fogalmazott meg a sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP felé. Egyebek között megkérdezte: mit akarnak tenni az önkormányzatokkal, milyen helyhatósági önállóságot terveznek megszűntetni, milyen közintézményeket szeretnének felszámolni, igaz-e, hogy a közvetlen polgármester-választást felakarják váltani a képviselőtestületi választással, s igaz-e, hogy megszűntetik a budapesti kerületek önállóságát is.

A szocialista politikus mindezért igen veszélyesnek nevezte a túlhatalom kialakulását, s reményét fejezte ki, hogy a választók bölcsek lesznek és figyelnek majd erre az április 25-ei voksuk leadásánál.

Tukacs István hangsúlyozta: a választás első fordulójában ugyan eldőlt a kormányalakítás kérdése, de a második szavazás az 57 körzetben mégis nagyon-nagyon fontos lesz, hiszen arról határoz, hogy a kormánypártival szemben megjelenhet-e az ellenzéki vélemény az új parlamentben.

A képviselőjelölt választókörzetével kapcsolatban - ahol az első fordulóban Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) a voksok 45,54, Gyűre Csaba (Jobbik) 21,77, míg ő a 18,95 százalékát kapta - elmondta: szerinte mindhárom induló számára nyílt a verseny.

Hozzáfűzte: a médián keresztül is megköszöni a választóknak azt, hogy "legyőzve sérelmeiket és félelmeiket rá szavaztak, s öt százalékkal többen támogatták, mint az MSZP listáját".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását