2024. május 2. - Zsigmond

Fennmarad a kilakoltatási moratórium?

A Fidesz szóvivőjének közlése szerint amíg nem születik megállapodás a bajbajutott hitelfelvevők helyzetének rendezésére, addig a következő kormány fenn fogja tartani a kilakoltatási moratóriumot.
2010. április 15. csütörtök 14:03 - HírExtra
Szijjártó Péter csütörtökön az MTI-hez erről azzal összefüggésben juttatott el közleményt, hogy szerdától léptek hatályba az új árverezési szabályok.

A Fidesz szóvivője kifejtette: a kérdés sürgős megoldást igényel, mert családokat nem lehet az utcára tenni. Mint írta, a probléma gyökerét ez esetben is a munkanélküliség drámaian magas szintje jelenti; ezért a nemzeti ügyek kormányának egyik legfontosabb célkitűzése a munkahelyek megvédése és új munkahelyek létrehozása lesz.

Szijjártó Péter leszögezte: a bajbajutott hitelfelvevők helyzetének rendezése érdekében minél előbb megállapodásnak kell születnie. Amíg ez nem történik meg, addig a következő kormány fenn fogja tartani a kilakoltatási moratóriumot.

Szerdától léptek hatályba az új árverezési szabályok. A kormányszóvivő keddi, MTI-nek adott tájékoztatása szerint csak a PSZÁF által ellenőrzött pénzügyi szervezetek árverezhetnek el ingatlant. A lakóingatlanok elárverezésére kizárólag az adóhatóság hivatalos internetes honlapjához kapcsolódó Elektronikus Árverési Felületen keresztül lesz lehetőség. Az új szabályok szerint legkorábban június 1-én lehet árverést tartani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását