2024. május 16. - Mózes, Botond

Bűnszervezet a BKV-nál

Bűnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendőrség - erősítette meg a BRFK szerdán az MTI-nek a hirado.hu értesülését.
2010. április 14. szerda 20:05 - HírExtra
A BRFK az MTI megkeresésére küldött válaszában emlékeztetett: A. Attilával, M. Ernővel és Z. Tiborral szemben hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. "Az eljárásban fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló Fővárosi Főügyészséggel szakmai egyetértésben, a gyanúsításban szerepel a bűnszervezetben való részvétel minősítő körülménye" - tartalmazza a rendőrségi válasz.

A BRFK közlése kitért arra is, hogy a hatályos büntetőeljárási szabályok szerint a bűnszervezetben történő elkövetés általános minősítő körülmény, fennállása esetén az adott bűncselekmény büntetési tételének felső határa kétszeresére emelkedik.

A hirado.hu szerdán számolt be arról, hogy a gyanúsítás kiegészítése miatt mostantól bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt folyik Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő ellen a büntetőeljárás a BKV-ügyben.

A gyanú szerint Antal Attila, Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő bűncselekmények elkövetésére vett rá, illetve utasított a Fővárosi Önkormányzatnál és a BKV Igazgató Tanácsánál különböző tisztségeket betöltő személyeket.

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyó nyomozás adatai szerint a bűnszervezet tagjai tudtak egymás bűnös tevékenységéről és a feladatokat felosztották egymás között - írta a hirado.hu.

A hirado.hu emlékeztetett: a BKV-ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 25 embert gyanúsít különböző bűncselekményekkel. A hiradó.hu értesülései szerint napokon belül újabb gyanúsítotti kihallgatások lesznek és tovább bővülhet a bűnszervezetben való részvétellel gyanúsítottak száma is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását