2024. április 26. - Ervin

A rendszer ismét aktív

Újraindult a közigazgatási versenyvizsga múlt héten meghibásodott rendszere, a szerverhibát kedden kora reggelre sikerült kijavítani, jelenleg a vizsgáztatás zavartalanul folyik - tájékoztatta a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ az MTI-t.
2010. április 13. kedd 10:22 - HírExtra
A közlemény szerint a vizsgaszervezők díjmentesen új vizsgaidőpontokat adnak azoknak, akik április 7-én vagy 8-án a technikai meghibásodás miatt nem tudtak vizsgázni. A pontos dátumot a jelentkezőkkel előzetesen egyeztetik.

A közigazgatási versenyvizsga rendszere múlt szerdán hibásodott meg. Akkor az MTI megkeresésére azt mondták, hogy a vizsgáztatás "előre nem látható technikai okok miatt átmenetileg bizonytalanná vált". Az aznapra meghirdetett vizsgák közül a szóbelik zavartalanul lezajlottak, az írásbeliket viszont törölték.

Tavaly július 1-jétől a vezető közigazgatási tisztségekre pályázóknak, december 1-jétől pedig minden köztisztviselői pozíció elnyeréséhez kötelező előzetesen közigazgatási versenyvizsgát tenni. A vizsgázóknak jogi ismereteikről, közigazgatás-tudományi felkészültségükről, társadalomismeretükről, gazdasági és pénzügyi tájékozottságukról, valamint emberi jogi, etikai és adatkezelési tudásukról kell számot adniuk.

A vizsgán nemcsak a pályázók tárgyi tudását, jogszabályi ismereteit, hanem készségeit, képességeit is ellenőrzik.

A vizsgát azért nevezik versenyvizsgának, mert a munkáltató, bár erre nem kötelezett, az elért pontszám alapján dönthet arról, kit vesz fel egy adott pozícióra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását