2022. október 7. - Amália

Szlovénia kisöpri a szemetet

Tavaszi nagytakarítást tart szombaton Szlovénia; az akcióra már eddig 105 ezren jelentkeztek, de a szervezők reményei szerint a résztvevők végleges száma meghaladja majd a 200 ezret, azaz a 2 milliós ország lakosságának 10 százalékát.
2010. április 12. hétfő 17:15 - HírExtra
Számtalan vállalat és magánszemély mellett a rendőrség és a katonaság is részt vesz a Tisztítsuk meg Szlovéniát egy nap alatt elnevezésű kezdeményezésben, melynek során a tervek szerint országszerte 7 ezer illegális szemétlerakót számolnak majd fel, mintegy 20 ezer tonna jogtalanul lerakott hulladékot gyűjtve össze.

Az előkészítés során az országban összesen 10.600 illegális szeméttelepet azonosítottak és regisztráltak. Ezek közül azt a 7 ezret számolják majd fel, amelyek települési hulladékot, lomokat tartalmaznak. Az akció a városok mellett erdőkre és más természeti területekre is kiterjed.

A nagytakarításban részt vesz Danilo Türk államelnök, s a hírek szerint Janez Potočnik, az Európai Unió szlovén környezetvédelmi biztosa is kesztyűt húz majd.

Az akció kezdeményezője az Ökológusok határok nélkül nevű szlovén környezetvédelmi egyesület. A szervezők egy hasonló, két évvel ezelőtti észtországi akciót tekintettek mintának, melynek során 50 ezer önkéntes mindössze öt óra alatt 10 ezer tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtött össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását