2024. május 17. - Paszkál

Nyomoznak a Jobbik után

A Jobbik pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy feljelentése nyomán a BRFK nyomozást rendelt el egy "XII. kerületi ingatlanpanama" ügyében, ahol Pokorni Zoltán kerületi polgármester is érintett. Ezután a rendőrségi honlapon nyilvánosságra került a BRFK közleménye, mely szerint nem nyomozást, hanem feljelentéskiegészítést rendeltek el az ügyben.
2010. április 9. péntek 18:20 - HírExtra
A Jobbik közleményének nyilvánosságra kerülése után a BRFK a rendőrségi honlapon azt közölte: "április 8-án érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra egy feljelentés egy XII. kerületi ingatlan értékesítésével kapcsolatban.

A fenti ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem rendelt el nyomozást. A feljelentésben foglaltakat feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja, annak megállapítása céljából, hogy bűncselekmény gyanúja felmerült-e."

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint "ha a feljelentés alapján a nyomozás elrendeléséről, illetőleg a feljelentés elutasításáról megnyugtatóan nem lehet állást foglalni, a feljelentés kiegészítésének van helye". A feljelentés kiegészítése során a nyomozó hatóság adatszerző tevékenységet folytathat legfeljebb tizenöt napig.

A "Pokorni lebukott - Hunvald mellett a helye" című Jobbik-közlemény szerint a Fidesz alelnöke "álláshalmozó politikusbűnöző", és - mint írták - az ingatlanpanama ismeretében "már érthető, miért nyilatkozta a Magyar Hírlapnak május 30-án azt, hogy kétélű dolog az elszámoltatás".

"Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesternek Hunvald György erzsébetvárosi kollégája mellett a helye, mivel a még szabadlábon lévő politikusbűnöző által értékbecslés nélkül előterjesztett félmilliárdos eladásról a képviselőtestület úgy döntött, hogy a beépíthetőség jelentős növeléséről csak később, a szintén a polgármester által aláírt adásvételi szerződésben esett szó" - áll a Novák Előd, a Jobbik alelnöke által jegyzett közleményben.

A Jobbik szerint a "rendkívül rövid pályáztatás" után ingatlanhoz jutó, MSZP-s érdekeltségű Wallis messze áron alul szerezte meg a telket. Az interneten elérhető Jobbik TV április 7-i különkiadásában több százmilliós vagyonvesztésről beszélt Novák Előd, aki szerint az adásvételi szerződése alapján megállapítható a hűtlen kezelés.

A Népszava online pénteken arról írt, hogy Váczi János, Pokorni Zoltán kabinetfőnöke közleményében úgy reagált az ügyre, hogy "arcpirító és felháborító hazugság, amit a Jobbik képviselői elmondtak".

A polgármester kabinetfőnöke szerint a kampánycsend előtti utolsó napokra időzített támadásnak nem is lehet más célja, minthogy elterelje a figyelmet az elmúlt hetek folyamatos, a Jobbikot érintő botránysorozatáról - olvasható a nepszava.hu oldalon.

Mint írták, Váczi János szerint "Novák Előd és társai alaptalan rágalmaival szemben az igazság az, hogy a XII. kerületi önkormányzat minden ingatlanértékesítés előtt hivatalos, független értékbecslést készíttet. Így történt ez 2008-ban is az említett ingatlan esetében. Ráadásul a kerületben minden önkormányzati ingatlanértékesítés kizárólag közjegyző előtt lebonyolított nyilvános versenytárgyalás útján történik".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását