2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az igazságügyi miniszter feljelentette Vona Gábort

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.
2010. április 9. péntek 11:51 - HírExtra
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a következő parlament első ülésén Gárda-mellényben fog megjelenni.

A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.
A Magyar Gárda egyesület és mozgalom létét a Magyar Köztársaság bíróságai - köztük a Legfelsőbb Bíróság is - törvénysértőnek minősítette, amiért a gárdát feloszlatták - fejtik ki a közleményben.
Hozzáteszik: a feljelentés nyomán a Legfőbb Ügyész Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztését is kezdeményezheti.

Vona Gábor pártja csütörtöki budapesti - a Petőfi szobornál tartott - kampányzáró rendezvényén összegyűlt több száz ember előtt hangsúlyozta: a Jobbik nem fog "felpuhulni" a parlamentben, hanem még keményebb lesz, ami nem agresszivitást jelent, hanem azt, hogy ott sem hagyják majd, hogy az igazságot bárki a szőnyeg alá söpörje.

A Jobbik kormányfőjelöltje korábbi ígéretét megerősítve hangsúlyozta, hogy az új Országgyűlés alakuló ülésén a jogerősen betiltott Magyar Gárda mellényében jelenik meg. Mint mondta, a Jobbik 1945 óta az első olyan politikai erő, amely "tisztán alulról, a magyar földből kinőve jut be a nemzet templomába", a parlamentbe, kormányra kerülve pedig képes lesz rendbe tenni a magyar gazdaságot, megteremteni a közbiztonságot és helyreállítani a nemzettudatot - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. április 9. 12:52
Ezzel csak az a baj, hogy magát a gárdát mondvacsinált nemlétező paragrafusokkal és nem bizonyítottan szüntették be. Azaz olyan bíróság aki részrehajlóan és átértelmezetten bizonyítékok nélkül ítél el valakit vagy valamit az nem létezik. Mint az sem, hogy uszítana Vona. Ugyanis azt nem mondta, hogy mindenki vegye fel azt a ruhát. És azért nevetséges még ez az egész mert mi van ha nem lesz a kabát hátulján az oroszlán? Akkor az már nem gárda "viselet".
Az a baj, hogy a komcsi zsidrákok rettenetesen félnek és még az utolsó pillanatokban is megpróbálják a lehetetlent... De próbálkozni lehet. Annál erősebb lesz a Jobbik
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását