2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hajrájához érkezett a választási kampány

Jövő csütörtökön tartják kampányzáró rendezvényüket a parlamenti választásra országos listát állított pártok - a Civil Mozgalom kivételével - és az április 11-i első fordulót megelőző kampánycsendig intenzíven folytatják a választók megnyerését célzó akcióikat a korteskedés hajrájában.
2010. április 1. csütörtök 14:00 - HírExtra
Az MSZP április 8-án, Miskolcon tartja országos kampányzáró rendezvényét, a kampánycsend előtti napon pedig Budapest utcáira szervez egész napos kitelepülést.

Lendvai Ildikó, a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta, az utolsó tíz napban ott lesznek mindnyájan a "frontvonalon", az MSZP valamennyi vezetője és aktivistája minden alkalmat felhasznál majd arra, hogy találkozzon a választókkal.

A kampányt lezáró, "Tíz nap, egymillió találkozás" nevű program keretében tartanak beszélgetéseket, rendezvényeket, fórumokat, lesznek telefonhívások, küldenek e-maileket és szerveznek utcai kitelepüléseket is, amelyekből mintegy félezer lesz a következő napokban.

Az MSZP tart regionális kampányzárókat is, Egerben és Székesfehérváron. Mindegyiken részt vesz Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt.

A Fidesz-KDNP a kampánynak az országgyűlési választás első fordulójáig hátralévő napjaiban nem változtat eddigi gyakorlatán: folytatja a választókkal való találkozást, a lakossági fórumokat, és Orbán Viktor pártelnök is újabb vidéki városokba látogat el országjárása keretében.

Az MTI úgy tudja, hogy az utolsó napokban az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a mozgósítás a Fidesz-KDNP kampányában.

Szijjártó Péter stábfőnök interjújából, amely a Magyar Nemzet szombati számában jelent meg, kiderül: Orbán Viktor a választást közvetlenül megelőzően Szolnokra és Kecskemétre látogat, valamint Kerekegyházán tanyán élő emberekkel találkozik.

Az MTI úgy tudja, a Fidesz április 8-án, csütörtökön tartja kampányzáró rendezvényét a fővárosi Syma csarnokban. A korteskedés utolsó napján az MTI információi szerint elképzelhető, hogy Orbán Viktor, akinek új kampányfilmje már feltűnt a képernyőkön, televíziós interjúkat ad majd országos médiumoknak.

A KDNP ifjúsági szervezete és a Fidelitas a Feneketlen-tónál élő fényláncot szervez április 9-én este. Az IKSZ és a Fidelitas hagyományos gyertyás-fáklyás rendezvényével a változás melletti összefogást fejezik ki a résztvevők.

Az MDF az április 11-i országgyűlési választásig mind vidéken, mind pedig Budapesten jelen lesz új kampányával, melynek szlogenje "Csak az ország" - közölte Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke csütörtökön az MTI-vel. Hozzátette: Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje a jövő héten is folytatja országjáró kampánykörútját; az MDF vezető politikusai is országjárásba kezdenek az utolsó héten.

Az MDF szerdán mutatta be új kampányfilmjét, mely azt vázolja fel: az áldozatokért cserébe milyen lesz az ország 2020-ban.

Somogyi Zoltán tájékoztatása szerint az MDF is április 8-án tartja kampányzáró rendezvényét Budapesten, az Experidance Rendezvényteremben. Azért éppen április 8-án, mert húsz évvel azelőtt, azon a napon volt az első szabad választások második fordulója - tette hozzá.

A Jobbik több fronton is intenzívebbé teszi a kampányát a hátralévő időszakban. Duró Dóra, a párt szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy az óriásplakát-kampányuk áprilisban lesz a leghangsúlyosabb, azaz plakátjaik a korábbinál nagyobb számban jelennek meg a közterületeken.

Emellett aktivistái utcai jelenléteit is fokozza a Jobbik, a fővárosban több tucat közlekedési csomópontban jelen lesznek. Új szórólapot is terjesztenek országszerte.
A Jobbik kampányzáró rendezvényét jövő csütörtök délután a fővárosban a Petőfi-szobornál tartja.

Az LMP az utolsó napokra kampányfilmet készített, amely hamarosan látható lesz a televízióban és az interneten is - mondta el az MTI kérdésére a párt sajtófőnöke.
Hámori Hanna megjegyezte, hogy az eddigi kampányukon különösebben nem változtatnak, de az utolsó héten intenzívebbé akarják tenni azt a különböző vidéki és budapesti helyszínekre való kitelepülésekkel, illetve a választókkal való személyes találkozásokkal.

A kampányzárót jövő héten csütörtökön két részletben tartják. Délután egy nagyszabású, mozgósító performanszt rendeznek, este pedig kampányzáró bulit tartanak.

Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: a párt a rendezvényeivel abban a kilenc megyében lesz jelen a választások első fordulójáig, amelyikben területi listát tudott állítani. A képviselőjelöltek saját szórólapot készítettek, amelyeket személyesen adnak át a választóknak - tette hozzá.

Elmondta, a CM az utolsó héten sem jelentet meg fizetett hirdetéseket, nem lesznek óriásplakátjaik, mert a személyes megszólításban hisznek. Az utolsó héten Békéscsabán, Nyíregyházán, Debrecenben lesznek nagyobb rendezvényei a pártnak - sorolta Seres Mária, hozzátéve: a CM nem tart olyan nagyobb kampányzáró eseményt, mint a többi országos listát állító párt; a kampánycsend előtti utolsó rendezvényük pénteken délután lesz Vecsésen, így a Pest megyei jelölt fórumával zárul kampányuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását