2024. április 29. - Péter

Napirenden a BKV

Az állam és a főváros között megkötendő BKV-támogatási megállapodás, valamint a kedvezményes jegyfajta bevezetéséről tárgyal a Fővárosi Közgyűlés reggel kezdődő, a szokottnál rövidebbre tervezett rendkívüli ülésén.
2010. március 31. szerda 07:50 - HírExtra
A képviselőknek a héten megküldött közgyűlési előterjesztések között szereplő megállapodás-tervezet lényege, hogy az állam idén 17,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a tulajdonos fővárosi önkormányzaton keresztül a BKV-nak.

Korábban a fővárosi képviselők közül a megállapodás megkötése ellen azzal érveltek, hogy az nem csak a kormányzati, illetve önkormányzati ciklus idejére terjed ki, hanem a következő évekre is tartalmaz vállalásokat mindkét fél számára.

A közgyűlés tervezett napirendjén szerepel még a félárú tanulói és nyugdíjasjegy bevezetésének lehetősége is; az erről szóló javaslatokat korábban a Fidesz és az MSZP képviselői fogalmazták meg.

A testület ezért korábban azt kérte, vizsgálják meg a kedvezményes jegyfajta bevezetésének pénzügyi hatásait. A most elkészült összegzés szerint a BKV csaknem másfél milliárd forintos bevételtől esne el, ha bevezetné a félárú tanulói, valamint nyugdíjasjegyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását