2024. április 19. - Emma

A Fidesz a patikák réme?

Az MSZP szerint, ha megvalósul a Fidesz egészségügyi programjának gyógyszertárakat érintő fejezete, akkor körülbelül négyszáz patikával lesz kevesebb Magyarországon – mondta Budai Bernadett, a szocialista párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. március 31. szerda 15:14 - HírExtra
A politikus szerint a Fidesz programja egyértelművé teszi, hogy ha a párt hatalomra kerül, akkor csak gyógyszerészi többségi tulajdonban működhetnek majd a patikák.

Ez Budai Bernadett szerint azt jelenti, hogy Magyarország "a Fideszhez hű lobbisták országa" lesz, ugyanis minden racionalitást és gazdaságossági szempontot felül ír a tervük, amellyel elüldözik a külföldi vállalatokat és befektetőket, ahogy ezt tették a gyöngyösi Apollo-beruházásnál vagy a pécsi vízmű esetében.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: a patikaliberalizáció leállításával a Fidesz "bevégzi azt a pusztítást, amit már az egészségügyi reform megtorpedózásánál elkezdett".

A Fidesz azt az intézkedéscsomagot akarja szétverni, amelynek révén új szereplők léphetnek a piacra tulajdonosként, és megvétózza azt is, hogy olyan helyen is nyílhatnak gyógyszertárak, ahol eddig nem volt elérhető ez a szolgáltatás - tette hozzá.

Budai Bernadett szerint az ellenzéki párt ezzel az intézkedéscsomaggal "akarja kifizetni hűséges támogatóját, a Magyar Gyógyszerészi Kamarát, amely rendszeresen hűségesküt tesz a Fidesz mellett".

A Fidesz nem az emberek, hanem a lobbisták oldalán áll, és aki a Fideszre szavaz, az négyszáz patika bezárására szavaz - jelentette ki Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását