2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Miként tarthat állatot a lakásban?

A lakótelepek betonrengetegében mindenki vágyik arra, hogy a természet egy darabkáját otthonába varázsolja egy kis állat révén, legyen az kutya, macska, madár vagy aranyhörcsög.
2010. március 30. kedd 09:30 - HírExtra
De azt is figyelembe kell vennünk, hogy nem csak mi lakunk az épületben, következésképpen tekintettel kell lennünk a többi lakótársra is. Az együttélés szabályait, beleértve az állattartási szabályokat is, általában a társasházak házirendje szabályozza. Lássunk ebből néhányat.

Madarat nem szabad úgy tartani vagy etetni, hogy mások lakásának loggiáját, erkélyét, teraszát, ablakpárkányát vagy az épület közös használatra szolgáló területeit beszennyezze.

Ma már nem megengedett a tereken a galambok etetése sem, hiszen ürülékükkel nagyon sok betegséget terjeszthetnek. Beszennyezik az épületeket, illetve a műemlékvédelem alatt álló házakat, szobrokat, amelyek megtisztítása, rendbetétele, újrafestése nem kis összegbe kerül.

A lakóépület közös használatra szolgáló helyiségeiben (pince, lomtár, garázs) és területein (belső udvar, játszótér) állatot tartani, oda beengedni, illetve kóbor állatot etetni nem szabad, mint ahogy madarat sem lehet az épületbe szoktatni.

Jogszabályokban meghatározott engedéllyel tartott állat (például vakvezető kutya) okozta szennyeződést annak gondozója haladéktalanul köteles feltakarítani.

A lakóparkhoz tartozó kertbe és játszótérre állatot kiengedni, elpusztulása esetén oda eltemetni nem szabad.

Külön kijelölt sétálóhelyek vannak a kutyáknak, ürüléküket erre a célra gyártott zacskókban kell összegyűjteni.

Nem szabad megengedni, hogy a macskák a kerti homokozóba végezzék el dolgukat, megteremtve ezzel a bélférgekkel való fertőzés lehetőségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását