2024. április 19. - Emma

Életműdíjat kap a legenda!

Életműdíjjal tünteti ki Jancsó Miklóst a pozsonyi Febiofest nemzetközi filmfesztivál: a magyar filmrendező az elismerést vasárnap este veszi át a szlovák fővárosban - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.
2010. március 24. szerda 12:05 - HírExtra
A pénteken kezdődő rangos filmes esemény a kétszeres Kossuth-díjas rendező munkássága előtt tisztelegve számos felejthetetlen Jancsó-filmet tűz műsorra: a locarnói díjas Szegénylegényeket (1965), a Fényes szeleket (1968), a Cannes-ban díjazott Még kér a népet (1971), a chicagói díjas Szerelmem, Elektrát (1974), a Velencében kitüntetett Szörnyek évadját (1986) és a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten (1998) című játékfilmet is levetítik Pozsonyban.

A fesztivál közönségének a hétvégén személyesen is alkalma lesz találkozni a világhírű filmnyelv-újítóval - olvasható a filmunió közleményében.

A Febiofesttel párhuzamosan a közkedvelt berlini Brotfabrik mozi is műsorra tűzi Jancsó Miklós több játékfilmjét a napokban. A retrospektív vetítéssorozathoz kapcsolódva a tekintélyes Berliner Zeitungban terjedelmes interjú jelent meg a magyar rendezővel Mozi, mint a méz - Jancsó Miklós a nagy magyar filmrendező a jó királyokról, filmről és valóságról címmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását