2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Retkes: összeállt a lista, teljesült a megállapodás

Retkes Attila értékelése szerint az MDF budapesti és országos listájának összeállításával teljesült az MDF és az SZDSZ politikai megállapodása, amelyet egy demokratikus középerő létrehozására és Bokros Lajos programjának támogatására kötöttek.
2010. március 23. kedd 13:57 - HírExtra
Az SZDSZ elnöke az MDF országos listájának keddi nyilvánosságra hozatalát követően nyilatkozott az MTI-nek, hozzátéve, hogy az országos és a budapesti listát együtt értelmezik, mert úgy tudják hatékonyan képviselni az együttműködést, hogy az SZDSZ is delegál képviselőket az áprilisban megválasztandó Országgyűlésbe.

A politikus kitért arra is, hogy az SZDSZ Választási Operatív Testülete által felállított, majd országos tanácsa (ot) által szombaton elfogadott sorrend is teljesült.

Az ot szombaton egy erősorrendet fogadott el, amelynek alapján a két listára Retkes Attila pártelnököt, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest, Skaliczki Andreát, az ot elnökét, Szentkuti Károlyt, az SZDSZ Győr-Sopron-Moson megyei elnökét és Iván János XXII. Kerületi képviselőjelöltet kell feltenni.

Retkes Attila az MDF országos listáján a 6. helyet kapta, őt követi Ikvai-Szabó Imre. Szentkuthy Károly ugyanezen a listán a 15. pozícióban van. Az MDF fővárosi listájának harmadik helyére Skaliczki Andreát, a negyedikre pedig Iván Jánost tették.

Retkes Attila az MTI kérdésére azt mondta, hogy jelen pillanatban nem az a fontos, hogy „az SZDSZ elégedett-e, vagy sem", hanem azt, hogy „a rengeteg támadás és nehézség ellenére a listák felállításával megteremtődött az alternatíva a Fidesszel, a Jobbikkal és az MSZP-vel szemben”.

Az SZDSZ választási kampányban való részvételéről azt mondta, hogy képviselőjelöltjeik által lokálisan mindenképpen részt vesznek abban, de a voksolásig hátralévő három hétnek országosan Bokros Lajosról és az általa képviselt programról kell szólnia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. március 23. 15:15
Pusztán gazdasági és személyi haszonszerzés az egész szdsz és mdf paktum. Semmi politikai realitása nincs.

Amit ez a két párt művelt az elmúlt években jól tükrözi az a tény, ahogyan a választók vélekednek róluk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását