2024. április 19. - Emma

Több tízezren tüntettek a reformért

Tízezrek tüntettek vasárnap Washington belvárosában a bevándorlási törvény reformját követelve. "Legalizáció igen, deportálás nem" - volt olvasható az angol és spanyol nyelvű táblákon, amelyeket a Capitolium közelében felvonulók tartottak. A szervezők szerint az ország minden részéből érkeztek tüntetők a fővárosba, hogy hangot adjanak véleményüknek.
2010. március 22. hétfő 07:03 - HírExtra
A több tucat szervezet által támogatott esemény rendezői elmondták: eleget vártak arra, hogy Barack Obama elnök valóra váltsa azt a kampányígéretét, miszerint rendezi a bevándorlók helyzetét, és módosít a vonatkozó törvényen. Reményeik szerint a felvonulás nyomán felgyorsulnak a reformot célzó erőfeszítések.

Nem hivatalos adatok szerint több mint 11 millió illegális külföldi munkavállaló él az Egyesült Államokban.

Liberális csoportok szorgalmazzák, hogy Washington találja meg az utat az illegális bevándorlók legalizálásához. Konzervatív erők viszont elleneznek minden olyan törekvést, amely amnesztiát helyezne kilátásba, a bevándorlási reformnak szerintük a határok, elsősorban a mexikói határ megerősítésére kellene irányulnia.

Megfigyelők szerint a hónapok óta szervezett hatalmas tüntetés nem is jöhetett volna rosszabb időpontban az Obama-kormánynak, amely igencsak próbára tette az ország türelmét az egészségügyi reformról szóló egy éve húzódó vitával, amely igencsak megosztotta a társadalmat. Az átfogó betegbiztosítási reform végszavazása vasárnap este várható képviselőházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását