2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: ajánlószelvények megsemmisítve

A Fidesz képviselőjelöltjei hétfőn eleget tettek a törvényben rögzített ajánlószelvény-megsemmisítési kötelezettségüknek - tudatta Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója közleményben az MTI-vel.
2010. március 22. hétfő 23:10 - HírExtra
A pártoknak, amelyek nyilvántartásba vetették magukat az áprilisi országgyűlési választásra, hétfőn 16 óráig kellett megsemmisíteniük azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket "nem használtak fel" a jelölt nyilvántartásba vételéhez. A megsemmisítésről szóló jegyzőkönyvet csütörtökön 16 óráig kell eljuttatni a választási bizottságnak.

A megsemmisítés módjára a törvény nem utal, a szelvényeket általában bezúzzák, majd elégetik. A megsemmisítés célja, hogy az ajánlók személyes adatai és (különösen érzékeny adatnak tekinthető) politikai véleményük ne kerülhessen illetéktelenek kezébe.
A Fidesz operatív igazgatója március 9-én jelentette be, hogy összegyűjtötték a célként meghatározott kétmillió ajánlószelvényt a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjei. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy az összegyűjtött ajánlószelvények száma országosan meg is haladta a kétmilliót.

Az országgyűlési választáson csak azok indulhatnak jelöltként, akiknek március 19-én délután négy óráig sikerült összegyűjteniük 750 érvényes ajánlást, leadták azokat a választási bizottságoknál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását