2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem csökkent az elöntött terület

Az elmúlt napok csapadékos időjárása folyamatosan utánpótlást biztosított a belvíznek, így nem csökkent az elöntött terület nagysága Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán az MTI-vel.
2010. március 17. szerda 10:50 - HírExtra
A térségben 8.000 hektáros határrészt borít víz, ebből 900 hektár a vetés, 1.700 hektár a szántóföld, míg a többi rét és legelő - mondta az igazgató.

Kiemelte: változatlanul Felső-Szabolcsban található a legtöbb belvizes terület, ezért Beszterec és Tiszabercel környékén továbbra is másodfokú a belvízvédelmi készültség, Rétközberencs körzetében pedig elsőfokú.

Ugyancsak elsőfokú a készenlét a Szamos-Kraszna-közben is.

Változatlanul 8 szivattyútelep gépeit működtetik, amelyek a legutóbbi 24 órában 1,3 millió köbméter vizet emeltek át a csatornákba és a folyókba. A vízügyi dolgozók emellett fokozottan figyelik a vízelvezető műtárgyakat és eltávolítják a vízfolyási akadályokat a gyorsabb lefolyás érdekében.

A védekezésben összesen 114 dolgozó vesz részt 13 géppel.
A vízügyi igazgatóság mellett másodfokú belvízvédelmi készültséget tart területén a Felső-Szabolcsi és a Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat is.

A települési önkormányzatok Paszabon, Dombrádon, Újdombrádon, Nagyhalászon, Tiszabercelen és Ibrányban szintén másodfokú készenlét keretében védekeznek, tisztítják a belterületi árkokat és átereszeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását