2024. május 18. - Erik, Alexandra

A fiatalok a legtoleránsabbak?

A 18-29-évesek a legtoleránsabbak az alkoholistákkal, a cigányokkal vagy a droghasználókkal szemben - derül ki az Ipsos felmérésből, amelynek eredményét szerdán az MTI-nek is megküldtek.
2010. március 17. szerda 21:02 - HírExtra
Az Ipsos 1500 embert kérdezett meg személyesen arról, hogy mekkora problémát jelent Magyarországon többek között a droghasználók, az alkoholisták, a bevándorlók, a dohányosok vagy a cigányok jelenléte a társadalomban.

Az országos reprezentatív felmérés szerint a 18-29-évesek a legtoleránsabbak, míg a 60 év felettiek a legkevésbé elfogadóak a vizsgálatban szereplő csoportokkal szemben. Iskolázottság szempontjából az alacsony és magas végzettséggel rendelkezők körében van nagyobb intolerancia.

A kutatásból kiderült az is, hogy összességében meglehetősen szigorú és kevésbé elfogadó a lakosság többsége.A legkevésbé a rendszeres kábítószer-használókkal szemben toleránsak az emberek; a 18 éven felüli lakosság kétharmada szerint jelentősebb problémát okoz a jelenlétük, a lakosság 49%-a a legszigorúbb értékelést választotta.

A rendszeres droghasználók után az alkoholisták elutasítása volt a legnagyobb, ezt követi a hajléktalanok, alkalmi droghasználók csoportja. Ezen csoportoknál valamivel elfogadottabbak a romák, a munkanélküliek, a bevándorlók és a dohányosok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását