2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MSZP: az embereknek tudniuk kell, mire szavaznak

Az MSZP szerint a kormányfőjelöltek vitájának az lenne az értelme, hogy az emberek megtudják, mire szavazzanak.
2010. március 16. kedd 17:20 - HírExtra
Budai Bernadett, az MSZP szóvivője ezt azzal kapcsolatban közölte kedden az MTI-vel, hogy Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: pártja egyelőre nem döntött arról, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán, ugyanis nem látják, ki lenne a vitában résztvevő másik fél.

A szocialista politikus szerint egy demokráciában nem szokás biankó csekket kérni a választóktól, és a múlt pénteken a Fidesz egy csomag üres lapot adott át program címén, amelyben semmi konkrétum, egyetlen árva szám sem volt.
Ezeket az üres lapokat Orbán Viktor hétfői beszédében sem töltötte ki - tette hozzá.
Budai Bernadett azt mondta: nem tudni, mit tenne a Fidesz a hatalom birtokában, csak azt tudni, hogy kétharmadot akarnak, vagyis teljhatalmat.

"A Fidesz alibi programja 95 oldal. Ez 95 újabb, nyomós érv, hogy ne blicceljék el a vitát" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy nem fogadják el a Fidesz nagyképű és antidemokratikus válaszát.

A két forduló közötti vita lehetőségéről Budai Bernadett annyit mondott: "A két forduló között? Még jó, hogy nem a választások után!"

Navracsics Tibor kedden arra az újságírói felvetésre, hogy Orbán Viktor korábban úgy nyilatkozott, március 15-ig eldöntik, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, közölte: "nem látjuk, hogy ki lenne a vitában résztvevő másik fél". Arra, hogy tehát a jelen állás szerint nem lesz kormányfőjelölti vita, azt a választ adta: erről nem született döntés.

A több résztvevős vita lehetőségével kapcsolatban Navracsics Tibor azt vetette fel: kérdés, hogy van-e értelme egy olyan vitának, ahol olyan pártok is részt vesznek, amelyek vagy nem képesek, vagy csak nagy nehézségek árán tudják összegyűjteni a választási induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.

A két forduló közötti vita lehetőségéről pedig majd akkor érdemes beszélni, ha "tisztul a kép" - mondta ugyancsak kérdésre válaszolva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. március 16. 19:07
"Mire szavazzanak"? Ezt pont egy mszp-s miniszterelnök mondja? Megáll az ész...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását