2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Népszavazás lesz a verespataki bánya ügyében?

Országos népszavazás kiírását kezdeményezi a Romániában legnagyobb ellenzéki erőt alkotó Szociáldemokrata Párt (PSD) az erdélyi Verespatakon tervezett aranybánya-beruházás ügyében.
2010. március 15. hétfő 22:30 - HírExtra
Ezt Victor Ponta, a PSD elnöke jelentette be hétfőn, akit a Mediafax román hírügynökség idéz. Szerinte azért kell népszavazást kiírni ebben a kérdésben, hogy ne csak egy miniszter, hanem az egész lakosság dönthessen, akarja-e vagy sem a sokat vitatott beruházást. Ponta szerint a PSD számára két lehetőség nyílik a népszavazás kiírására, így vagy összegyűjtenek egymillió aláírást a lakosságtól, vagy polgármestereik helyi népszavazásokat szerveznek erről a kérdésről. A politikus nem mondta el, hogy melyik megoldást választják.

Verespatakon a Rosia Montana Gold Corporation kanadai-román vegyesvállalat 330 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt termelne ki ciántechnológia alkalmazásával. Ez utóbbi miatt a tervnek számos ellenzője van Romániában és Magyarországon is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását